© DcH Bording, hundetræning

Rally Lydighed

Rally-billederRally, Rally lydighed eller Rally O er en hundesportsgren hvor hund og fører skal gennemføre en bane med øvelser. Banen består af 10 – 20 skilte (afhængig af niveau) der viser, hvilken øvelse der skal laves.

Rally lydighed er startet for at lave et sjovt alternativ til almindelig lydighedsarbejde. Bedømmelsen er ikke så streng som ved traditionel konkurrencelydighed. Til gengæld bliver der lagt vægt på det glade, positive og afslappede samarbejde mellem hund og fører, både under de enkelte øvelser og på vejen mellem øvelserne.

Øvelserne er en blanding af lydighed og agility (fx stå, sit, dæk, tunnel og spring) tilsat specielle rally øvelser (fxgå hen og læg dig, snur rundt og baglæns gang).

Har du lyst til at komme i konkurrence er der også mulighed for det i Rally. I 2012 var Rally lydighed for første gang med ved DcH Danmarksmesterskaberne. For at gå på holdet er det dog ikke et krav, at du vil i konkurrence.

En træningsaften er en blanding af teori og praksis. Vi starter i klubhuset hvor vi gennemgår nogle af skiltene eller dele af Rally-reglementet. Derefter går vi ud og træner. Det kan være de basisfærdigheder der er nødvendige for at lave en øvelse, enkelte øvelser eller gennemgang af en bane.

For mig er de vigtigste basisfærdigheder til Rally: Lineføring/fri ved fod, sid, stå og dæk. Er det på plads, er vi godt igennem mange af øvelserne.

Har du lyst til at træne på Rally-holdet, skal du en tur omkring holdet ”Forberedende konkurrence lydighed”.

Skilte og reglement kan findes her på siden – Rally vejledninger

Instruktør: 
Line Geerthsen